Google Workspace¶
עגן את Google Drive של חשבון Google Workspace ככונן Windows — את הכונן שלי, פריטים ששותפו איתך, או אחסון שיתופי.
לפני שמתחילים¶
הכן מראש את הדברים הבאים:
- חשבון Google Workspace.
- אם הארגון שלך מגביל אפליקציות צד שלישי, בקש ממנהל ה-Workspace שלך לאשר את RaiDrive.
עזרה מ-Google
חיבור¶
- לחץ על הוסף בסרגל הכלים.
- בחר Business → Google Workspace.
- בחר מה לעגן:
- הכונן שלי — הקבצים שלך.
- משותף איתי — פריטים שאנשים אחרים שיתפו איתך.
- אחסון שיתופי — אחסון שיתופי של צוות.
- תיקיה — תיקייה אחת (ראה עיגון תיקייה מסוימת בהמשך).
- הגדר את אות הכונן ואת השם, ולאחר מכן לחץ על חבר. הדפדפן שלך נפתח — היכנס ל-Google ולחץ על Allow.
עיגון תיקייה מסוימת¶
במקום את כל ה-Drive, ניתן לעגן את התיקייה שנבחרה.
ציין את התיקייה באחת משתי דרכים:
- לחץ על סמל התיקייה כדי לפתוח דפדפן תיקיות — הוא מבקש ממך להיכנס לחשבון קודם, ולאחר מכן לחץ לחיצה כפולה כדי להיכנס לתיקייה הרצויה ולחץ על בסדר.
- לחלופין, בחר את הכרטיסייה קישור משותף והדבק את כתובת ה-URL ישירות. פתח את התיקייה ב-drive.google.com והעתק את כתובת ה-URL משורת הכתובת של הדפדפן.
לא ניתן לעיין בגיבויי מחשבים בתוך האפליקציה — קבל במקום זאת את כתובת ה-URL של התיקייה מ-drive.google.com/drive/computers, והדבק אותה ב-קישור משותף.
הגדרות¶
| הגדרה | תיאור | ברירת מחדל |
|---|---|---|
| מקור | הכונן שלי, משותף איתי, אחסון שיתופי או תיקיה | הכונן שלי |
| אות כונן | היכן הכונן מעוגן ב-Windows | הראשונה הפנויה |
| לקריאה בלבד | חוסם כתיבה לכונן המעוגן | כבוי |
התנהגות ומגבלות¶
- Google Docs, Sheets ו-Slides הם מסמכים מבוססי-אינטרנט — הם מופיעים
בכונן כקובצי
.gdoc,.gsheetו-.gslidesשנפתחים בדפדפן ולא כקבצים מקומיים. - קבצים שנמחקים בכונן מועברים לאשפה של Google Drive, ושם ניתן לשחזר אותם.
- הרשאות האחסון השיתופי (Viewer/Commenter/Contributor/Manager) נאכפות בכונן המעוגן.
- העברות מקביליות כבדות עלולות להיות מוגבלות על ידי מכסות ה-API של Google.
פתרון בעיות¶
| תסמין | סיבה | פתרון |
|---|---|---|
| "Access blocked" במהלך הכניסה | מנהל ה-Workspace מגביל אפליקציות שלא אושרו | בקש ממנהל המערכת לאשר את RaiDrive |
| אחסון שיתופי חסר | החשבון אינו חבר בו | בקש ממנהל האחסון השיתופי להוסיף אותך, ולאחר מכן התחבר מחדש |