Μετάβαση στο περιεχόμενο

Google Photos

Η υπηρεσία διακόπηκε

Η υπηρεσία προσάρτησης του Google Photos διακόπηκε στις 31 Μαρτίου 2025, μετά την κυκλοφορία του Photos Picker API από την Google και τις αλλαγές στο Library API — με τη νέα πολιτική του API, η προσάρτηση δεν είναι πλέον δυνατή. Δείτε την επίσημη ανακοίνωση.

Προσαρτήστε τη βιβλιοθήκη σας στο Google Photos ως μονάδα δίσκου των Windows μόνο για ανάγνωση και περιηγηθείτε σε φωτογραφίες και άλμπουμ στην Εξερεύνηση αρχείων.

Πριν ξεκινήσετε

Προετοιμάστε εκ των προτέρων τα εξής:

  • Έναν λογαριασμό Google.

Σύνδεση

  1. Κάντε κλικ στο Προσθήκη στη γραμμή εργαλείων.
  2. Επιλέξτε Personal → Google Photos.
  3. Ορίστε το γράμμα και το όνομα της μονάδας δίσκου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύνδεση.
  4. Ανοίγει το πρόγραμμα περιήγησης — συνδεθείτε στο Google και κάντε κλικ στο Allow.

Παράθυρο διαλόγου σύνδεσης Google Photos

Ρυθμίσεις

Ρύθμιση Περιγραφή Προεπιλογή
Γράμμα μονάδας δίσκου Πού προσαρτάται η μονάδα δίσκου στα Windows το πρώτο διαθέσιμο
Όνομα Ετικέτα που εμφανίζεται στην Εξερεύνηση αρχείων Google Photos
Ανάγνωση μόνο Πάντα ενεργό — το Google Photos δεν υποστηρίζει εγγραφή ενεργό (σταθερό)

Συμπεριφορά και περιορισμοί

  • Η μονάδα δίσκου είναι μόνο για ανάγνωση· η επιλογή δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, επειδή το Google Photos Library API επιτρέπει στις εφαρμογές τρίτων να μεταφορτώνουν και να διαχειρίζονται μόνο περιεχόμενο που δημιούργησε η ίδια η εφαρμογή — τα υπάρχοντα στοιχεία της βιβλιοθήκης δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν μέσω αυτού.
  • Οι φωτογραφίες οργανώνονται όπως τις εκθέτει το API (άλμπουμ και ημερομηνίες) και όχι σε ελεύθερο δέντρο φακέλων.
  • Οι λήψεις ενδέχεται να είναι επανακωδικοποιημένες εκδόσεις, ανάλογα με τις ρυθμίσεις αποθήκευσης του Google Photos, και όχι πάντα τα αρχικά bytes.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Σύμπτωμα Αιτία Λύση
Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ή η διαγραφή αρχείων Το Google Photos είναι εκ σχεδιασμού μόνο για ανάγνωση Διαχειριστείτε τη βιβλιοθήκη στο photos.google.com
Λείπουν ορισμένα άλμπουμ Κοινόχρηστα άλμπουμ στα οποία δεν έχει συμμετάσχει ο λογαριασμός Συμμετάσχετε στο άλμπουμ στο Google Photos και, στη συνέχεια, επανασυνδέστε